Руският президент Владимир Путин празнува Рождество Христово в домашната църква в подмосковната си резиденция Ново-Огарево,

...
Руският президент Владимир Путин празнува Рождество Христово в домашната църква в подмосковната си резиденция Ново-Огарево,
Коментари Харесай

Путин: Рождеството обединява милиони хора около идеалите за добро, милосърдие и справедливост

Руският президент  Владимир Путин  празнува  Рождество Христово  в домашната черква в подмосковната си резиденция  Ново-Огарево , съобщи  РИА Новости .

Преди службата президентът се срещна със фамилиите на починалите в спецоперацията на Героите на Русия, като дружно участваха и на Рождественската работа в Ново-Огарево.

Църквата е издигната през 1765 година Държавният глава нееднократно я е посещавал в коледната нощ, последния път — през 2022 година Путин поздрави православните руснаци за Коледа, като означи, че тя сплотява милиони хора към идеалите на положителното, милосърдието и справедливостта, а Руската православна черква и другите християнски деноминации в Русия имат голям принос за опазването на историческото и културно завещание и подсилване на институцията на фамилията. 

" Един от най-обичаните, дълго чакани християнски празници сплотява милиони хора към идеалите за положително, състрадание и правдивост. Тези непоклатими полезности играят особена роля в историята на страната ни, епохи наред те са служили като надеждна духовна и морална опора на обществото ", се споделя в поздравлението, оповестено на уеб страницата на Кремъл.

Държавният глава акцентира, че съветският Православната черква и другите християнски деноминации на Русия " дават голям въодушевяващ принос за опазването на нашето богато историческо и културно завещание, укрепването на институцията на фамилията, патриотичното образование на по-младото потомство. И несъмнено, напъните на религиозните организации, ориентирани към поддръжка на нашата герои - участници в специфична военна интервенция, поданици на Донбас и Новоросия, заслужават надълбоко, откровено почитание ", - се отбелязва в известието.

Президентът пожела на православните християни и на всички, които честват Коледа, здраве, триумфи и благополучие, написа Факти.бг.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР